in Dagboek | 2 comments »

Burning Man

20100424-161232-CVA

We hebben uren gereden door uitgestrekte bergen en verlaten landschappen wanneer de mooi geasfalteerde weg over gaat in een brede ‘dirt road’. Terwijl de zon langzaam onder gaat, beginnen we aan de laatste 113km van onze trip. Op een enkele auto voor en achter, voelt het alsof we ons aan het einde van de wereld bevinden. Gsm ontvangst valt, zoals voorspelt, al na enkele minuten volledig weg en het laatste tankstation bevond zich 60km eerder. Maar zolang we niet te veel verkeerd rijden – wat ons redelijk onmogelijk lijkt hier – zou de volle tank net voldoende moeten zijn om ons tot en terug van onze bestemming te brengen.

20100425111402-capetown-ID

In de hoop nog net voor zonsondergang op onze bestemming aan te komen, rijden we vlotjes door. Iets vaker dan we gewoon zijn zien we achtergelaten wagens langs de verlaten weg geparkeerd staan. Na een klein uurtje rijden begrijpen we waarom. Iets te doen met ‘dirt roads’ en ‘lekke banden’. :) Met wat geluk komen we veilig en wel tot stilstand en het duurt niet lang voor we met het reservewiel opgeschroefd in het donker verder rijden richting bestemming.

De bestemming? Afrika Burn, de Zuid-Afrikaanse versie van Burning Man. Bij de meesten onder ons bekend geworden door Arne Quinze’s Uchronia project.

20100425105719-capetown-ID

20100425135345-capetown-ID

Stel je een uitgestrekt woestijn landschap ver van de bewoonde wereld voor waarin 3000 mensen deelnemen aan een experiment in ‘temporary community building.’ Geen winkel om drank of eten te kopen – Iedereen brengt zijn camping en bbq gear mee. En iedereen participeert. Naar vrije keuze. Door mee te werken aan één van de kunstprojecten. Door free rides door de woestijn in roze reuzen konijnenpantoffels aan te bieden. Of een tijdelijke post op te zetten voor wie kaartjes richting bewoonde wereld wil versturen. En ga zo maar door.

20100425131504-capetown-ID

20100425-170214-CVA

‘s Avonds, wanneer de zon achter de bergen verdwenen is, worden enkele van de kunstwerken verbrand. Her en der zie je mensen rond de vuren dansen en wordt tot in de vroege uurtjes gefeest. Of, wie het allemaal wat rustiger wil, steekt gezellig zelf een vuurtje aan en maakt er wat groentjes en vlees op klaar. Wat lekkere wijn. Leuk gezelschap. Meer moet dat ook in de woestijn niet zijn.

20100425184358-capetown-ID20100425-172522-CVA

20100425214424-capetown-ID

Ook Karl was mee en maakte een filmpje. Als alles goed gaat dit weekend te zien in het VTM journaal. Maar aangezien we weten dat jullie allen Canvas kijkers zijn, kunnen jullie het alvast hier bekijken. :) Geniet er van!

Nog een heel pak meer foto’s vind je op flickr.

Update: het videofilmpje kan je hier wel goed bekijken

Wil je onze verhalen in real time volgen? Nomadz.nu op Facebook of op Twitter


2 Responses to “Burning Man”

  1. hoi girls,

    wow, wat een coole happening! Ik wist niet dat de Afrikanen hun eigen Burning Man hadden. Een burning man meemaken staat bij mij ook mijn to-do-before-i-die lijstje. Het lijkt me wel spannend om te hopen dat de volle tank waarmee je vertrekt het haalt. En wat een beloning om daar dan rond te lopen!
    En bedankt voor de link naar het filmpje, als Canvas-kijker had ik het anders idd gemist ;)

  2. […] vrouwen, Ine en Catherine, waren ook aanwezig en plaatsten enkele prachtige foto’s op hun Nomadz blog en haalden zelfs het VTM […]

Laat een berichtje na